Socialdemokraterna i Värmdö söker stabschef (heltid)

Sedan valet 2022 så styr Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet Värmdö. Värmdösamarbetet leds av den socialdemokratiska kommunstyrelseordföranden Carl Kangas. Vi söker nu en stabschef med driv och passion för påverkan, kommunikation och politisk styrning.

Förutom att ha ett stort samhällsintresse, vill vi att du är analytisk och samtidigt en duktig och snabb skribent. Du gillar ett högt tempo och har förmåga att planera och göra ut olika kommunikationsinsatser. Du trivs i kontakten med media och i en samordnande roll.

Arbetsuppgifter

Stabschefen har en nyckelroll i vårt kansli som består av fyra personer inklusive förtroendevalda på heltid. I arbetsuppgifterna ingår att ge politiskt och kommunikativt stöd till gruppledaren och övriga förtroendevalda genom att:

  • Samordna det dagliga politiska arbetet för s-kansliet och samarbeta med samarbetspartiernas politiska sekreterare
  • Ansvara för att utarbeta såväl strategier som underlag
  • Skriva och producera pressmeddelanden, debattartiklar och sociala medier produkter
  • Utforma politik tillsammans med politiska företrädare
  • Planera och organisera kampanjaktiviteter och väljarkontakter
  • Omvärldsanalys och relationsbyggande, kontakter med verksamheter och externa intressenter
  • Internkommunikation

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av såväl kommunikation som politik. Erfarenheter från Socialdemokraterna eller andra idéburna verksamheter är meriterande. Även erfarenhet av samordning och att leda en grupp är meriterande. Du får gärna ha kunskaper i formgivning. Vidare ser vi gärna att du har lämplig högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har ett konsultativt arbetssätt och är service- och resultatinriktad. Du arbetar gärna såväl självständigt som i grupp, samt har god förmåga att skapa och hålla kontaktnät vid liv. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar. B-körkort är meriterande.

Placeringsort, tillträde, anställningsform

Du kommer att arbeta i Värmdös kommunhus i vårt kansli som utgångspunkt med utrymme för flexibilitet. Tjänsten, som är på heltid är en anställning som politisk sekreterare enligt kommunallagen, vilket berättigar till tjänstledighet från ditt nuvarande arbete. Anställningen inleds under våren 2023 efter överenskommelse och sträcker sig som längst till 2026-12-31 då samtliga uppdrag väljs om i den nya mandatperioden. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan och kontaktpersoner

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till andrine.winther@socialdemokraterna.se Skriv gärna ”Ansökan stabschef” i mejlets rubrik. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt och kommer att pröva ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 15 maj.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna, 076-133 29 77

Julia Ekedahl, kommunalråd och ordförande för vård- och omsorgsnämnden, 072-151 11 42

facebook Twitter Email