Nya oppositionsrådet Mikael Lindström vill se bred politisk koalition

Pressmeddelande 2016-01-19

Mikael Lindström har valts till Socialdemokraternas nya oppositionsråd i Värmdö. Han anser att blockpolitiken är skadlig för Värmdö och vill bygga ett brett politiskt samarbete. Bättre skola, fler bostäder och smart samhällsplanering står högst på Lindströms agenda.

Vid ett medlemsmöte den 18 januari valdes Mikael Lindström enhälligt till Socialdemokraternas nya oppositionsråd i Värmdö.

–       Jag är verkligen glad över att ha fått medlemmarnas förtroende att bli Värmdös nya oppositionsråd. Värmdö är en fantastisk kommun, men den behöver bli ännu bättre att leva och arbeta i. Jag är beredd att ta det ansvaret, säger Mikael Lindström.

Mikael Lindström vill komma bort från blockpolitiken och bygga en bred politisk koalition.

–       Blockpolitiken skapar ständiga politiska låsningar som är skadliga för Värmdö. Värmdöborna förtjänar bättre och vi politiker behöver gemensamt ta ansvar för de utmaningar som vår kommun står inför. Jag kommer därför verka för en bred politisk koalition i Värmdö inför valet 2018.

I sina olika roller i Värmdöpolitiken har Mikael Lindström varit drivande i ett stort antal frågor. Han var bland annat en av arkitekterna bakom uppgörelsen mellan Rikshem och Värmdö Bostäder som möjliggör byggandet av 1 000 nya hyresrätter.

–       För mig är det resultatet som räknas. Vi behöver fler smarta lösningar för vår pressade infrastruktur och fler bostäder.

Mikael Lindström engagerade sig politiskt 2012 i samband med att Munkmoraskolan i Gustavsberg var nedläggningshotad.

–       Mitt politiska engagemang väcktes i skolan och skolan är fortsatt vår viktigaste fråga. Skolan behöver resurser så att alla elever kan lyckas, det är ett absolut måste, avslutar Mikael Lindström. 

Fakta om Mikael Lindström

Ålder: 45 år

Utbildning: Fil. Kand. statsvetenskap och journalistik.

Yrkeserfarenhet: Politisk sekreterare, förtroendevald, 15 år som journalist, bl a DN och TV4, tjänstebilskonsult, egen företagare.

Kontaktuppgifter

Mikael Lindström, 073-622 44 59, mikael.lindstrom@varmdo.se

facebook Twitter Email