CARL KANGAS – NYTT KOMMUNALRÅD I OPPOSITION

Socialdemokraterna i Värmdö har utsett Carl Kangas till nytt kommunalråd iopposition. - Jag vill bygga en mer attraktiv skolkommun, bostäder som unga och äldre har råd med och ett samhälle som växer hållbart, säger Carl Kangas i en första kommentar.

Socialdemokraterna i Värmdös årsmöte valde på söndagen enhälligt att nominera nytt kommunalråd i opposition. Han väljs formellt av kommunfullmäktige den 27 mars, då han också utses till 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Jag känner stor tacksamhet över medlemmarnas förtroende och jag är väldigt motiverad. Värmdö behöver en ny ledning som kan bryta med Moderaternas idélöshet och förverkliga Värmdös potential.

Carl Kangas tycker att den styrande makten ofta går i otakt med sina medborgare och inte lyssnar tillräckligt.

– Det tänker jag ändra på. Socialdemokraterna ska fortsätta vara motorn i Värmdöpolitiken. Därför ska vi utveckla vår politik i dialog med den det berör, nämligen Värmdöborna, fortsätter Kangas.

Det sakpolitiska fokuset kommer att ligga på det som är Värmdös stora utmaningar.

– Jag vill bygga en mer attraktiv skolkommun, bostäder som unga och äldre har råd med och ett samhälle som växer hållbart, säger Carl Kangas.

Målet är tydligt. Senast efter valet 2022 vill Socialdemokraterna få igenom sina idéer i en ny majoritet.

– Precis som på nationell nivå bör det gå att hitta en samsyn mellan oss och mittenpartierna i viktiga frågor, avslutar Carl Kangas.

 

Fakta om Carl Kangas: 

Ålder: 38 år

Utbildning: magisterexamen i ekonomi.

Yrkeserfarenhet: Jobb och skolkommunalråd i opposition, tidigare delägare i konsultföretag, varumärkesstrateg, tjänsteman vid Socialdemokraternas riksdagskansli och politiskt sakkunnig i Utrikesdepartementet.

facebook Twitter Email