Annika Andersson Ribbing (S) lämnar post som oppositionsråd i Värmdö

Pressmeddelande 2015-11-02

Annika Andersson Ribbing, 43, socialdemokratiskt oppositionsråd i Värmdö, lämnar sitt uppdrag i mars nästa år. Annika Andersson Ribbing tog över 2012 och har varit heltidsengagerad i Värmdöpolitiken i 15 år.

? Det var ett svårt beslut, men det är dags att lämna över stafettpinnen.

Annika Andersson Ribbing har varit heltidsengagerad i Värmdö i snart 15 år, sedan dåvarande moderatledningen föll 2001. De flesta åren har hennes fokus legat på skolpolitiken. De senaste tre åren har hon varit oppositionsråd.

? Det är ingen dramatik i beslutet, även om det var svårt att fatta. Men någon gång är det dags att gå vidare och jag tror man ska göra det så länge man fortfarande gillar det man gör och har gjort, säger Annika Andersson Ribbing.

? En av mina utgångspunkter när jag tog över var att bredda vårt lag, våga satsa på nya krafter direkt och bygga brett för att stå starka också när ledande personer lämnar. Jag tror tiden är förbi när politiker är en särskild sorts människor som dedikerar hela sina liv åt politiken.

Med nästan tre år kvar till valet vill Annika Andersson Ribbing ge så bra förutsättningar som möjligt för ett nytt lag att bli framgångsrikt, nå valframgång och bilda majoritet.

? Under det kommande året är min plan att fullfölja mina studier och ta en examen, sannolikt med en annan inriktning än den lärarexamen jag aldrig fullföljde, säger Annika Andersson Ribbing.

Till våren lämnar Annika Andersson Ribbing sina kommunpolitiska uppdrag utom platsen i kommunfullmäktige. Hon fortsätter också i landstingets trafiknämnd.

? Jag har älskat politiken och jag brinner fortfarande starkt för många saker som skulle kunna göras så mycket bättre i Värmdö. Politik är fantastiskt och har gett mig stor tillfredsställelse i att kunna påverka i stort som smått. Jag bär alla möten med olika människor varmt i mitt hjärta, säger Annika Andersson Ribbing.

Nu vidtar en nomineringsprocess i den lokala partiföreningen i Värmdö och valberedningens arbete tar vid. Målsättningen är att medlemsmötet i januari väljer ett nytt oppositionsråd. Det nya oppositionsrådet tillträder den 1 mars 2016. 

Kontakt

Annika Andersson Ribbing, 070-556 06 30 (på plats för intervjuer under veckan)

Johnny Tedenfors, ordförande Socialdemokraterna Värmdö, 070-548 34 24 (frågor om valprocessen)

facebook Twitter Email